pondelok 2. januára 2023

Kedy panika, metódy opatrnosti a prevencie strachu

Kedy panika, metódy opatrnosti a prevencie strachu

Existuje ďalšia rovina toho, čo by mal byť čisto finančný problém, ako zvládnuť dlh na kreditnej karte. Táto stránka má čo do činenia s ľudskou daňou, ktorú môže mať znášanie dlhu z mesiaca na mesiac az roka na rok na človeka a na rodinu. Základom fungovania rodiny sú rodinné financie. Starý vtip hovorí, že za peniaze si šťastie nekúpiš, ale môžu si ho prenajať. A hoci je to roztomilé, peniaze a dlh môžu znamenať rozdiel medzi rodinou, ktorá je schopná žiť pokojne v rámci svojich možností, a tou, ktorá je na pokraji katastrofy.

Takže keď sa posadíte a rozhodnete sa, že je čas, aby ste výzvu pokorenia dlhu z kreditnej karty brali vážne, musíte bojovať s niekoľkými bitkami, ktoré sa netýkajú len úrokových sadzieb a minimálnych platieb. Pravdou je, že nikto z nás nemôže čeliť niečomu takému ohromnému, ako je obrovský dlh na kreditnej karte, ak si len nemyslíme, že to dokážeme.

Sebavedomie človeka je zakorenené v myšlienke, že môže a už predtým úspešne čelil výzve. Takže môžeme prijať novú výzvu, pretože ste to urobili predtým a môžete to urobiť znova. Ale keď príde na to, že čelíte desiatkam tisíc dolárov dlhu z kreditnej karty, je možné, že ste nikdy nečelili takémuto nepolapiteľnému nepriateľovi. Zdá sa, že je to nepriateľ, ktorý vás chce pohltiť. A to môže spôsobiť zúfalstvo a budete chcieť len rozhodiť rukami a vzdať sa.

Natíska sa teda otázka, kedy je najlepší čas na paniku? Viete, že odpoveď na túto otázku je NIKDY! Nehovorí tu len o optimizme na oblohe. Existuje niekoľko veľmi pragmatických dôvodov, prečo by ste mali tvrdohlavo odmietnuť paniku bez ohľadu na to, aký zlý dlh na kreditnej karte hrozí.

Po prvé, ak ste zodpovedný dospelý v dome, ktorého úlohou je spravovať financie rodiny, ľudia, ktorých milujete, závisia od vás, aby ste vyviedli vašu rodinu z neporiadku. Toto je práca hlavy domácnosti, takže posledná vec, ktorú chcú vidieť, je, aby ste prišli rozlepení kvôli niekoľkým účtom. Takže pre dobro ľudí, ktorých máte radi, majte hlavu a hľadajte možnosti a odpovede.

Ďalším dôvodom, prečo nepodliehať panike, je, že vždy sa dá niečo urobiť. Môžete si nájsť inú prácu alebo nájsť iný zdroj príjmu, aby ste splácali tieto dlhy. A pokiaľ môžete uskutočniť platby v ktorýkoľvek daný mesiac, existuje nádej, že budúci mesiac sa vám to podarí. Pokiaľ máte svoje zdravie a máte prácu, môžete pracovať a dostať sa z tohto neporiadku. Môže to vyžadovať tvrdú prácu, ale môžete to urobiť.

Ale aj keď nemôžete pracovať a účty sú stále vyššie a vyššie, nie je to dobrý dôvod na paniku. Môžete znovu rokovať s veriteľmi, aby ste získali určitú kontrolu nad dlhom. Môžete použiť službu úverovej útechy, aby ste dostali svoje platby nadol a dostali sa podľa plánu, aby ste ich v priebehu času splatili. A na samom konci spektra toho, čo môžete robiť, je bankrot. A akokoľvek zle to slovo znie, bankrot nie je koniec vášho sveta. Veľa ľudí to používa a vychádzajú z jeho druhej strany v poriadku a sú pripravení opäť sa postaviť svetu.

Takže sa trochu zamyslite nad tým, že naozaj nie ste odsúdení na zánik a vždy existuje cesta von z neporiadku, v ktorom sa nachádzate. Môže to vyžadovať trochu hľadania, kreatívneho myslenia a nejakého vedenia, aby ste sa tam dostali. Ale tieto zdroje môžete nájsť vo svojom vnútri iba vtedy, ak tvrdošijne odmietate paniku.

Pre ďalšie sebazdokonaľovanie - kliknite sem

Užitočné aplikácie a programy – odporúčané knihy a webové stránky

Pozrite si najobľúbenejšie produkty a nástroje pre obe pohlavia

Pozrite si domovskú stránku – a ďalšie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Fotografie India Tamil Sikkim Pondicherry Orissa Nagaland Meghalaya Madhya Kerala Maharashtra Karnataka Tunsang

 Turistický a vzácny fotoalbum krásnych ulíc a miest Indie Fotografie India Tamil Sikkim Pondicherry Orissa Nagaland Meghalaya Madhya Kerala...