štvrtok 22. decembra 2022

Tajomstvo dokonalého životného štýlu – sila sebadôvery

Tajomstvo dokonalého životného štýlu – sila sebadôvery
Sebadôvera nie je niečo, čo by ma brzdilo, v skutočnosti si naozaj vážim mieru sebadôvery, ktorú si užívam a cítim, že môžem robiť rozhodnutia a rozhodnutia, ktoré chcem, bez toho, aby som mal obavy alebo strach z jazdy. To neznamená, že som vždy úspešný, ale uvedomujem si, že aj tým, že sa snažím, sa posúvam bližšie k vyššej úrovni sebavedomia.
Nie vždy som mal vysoké sebavedomie. Keď som bol mladší, mal som veľkú sebadôveru v moju schopnosť hrať dobre vo futbale a na dráhe, ale moja dôvera v moju schopnosť vyrovnať sa so životnými výzvami bola dosť nízka. Pravdepodobne to bolo spôsobené strachom z nesplnenia očakávaní mojich rodičov a trochou sociálnej hanblivosti. S pribúdajúcim vekom som si však uvedomil, že moji rodičia chcú len to, aby som bol zdravý a aby som sa čo najlepšie snažil vo všetkom, čo robím. Ako člen Kráľovskej kanadskej jazdnej polície som mal veľa sociálnych interakcií s ľuďmi zo všetkých spoločenských vrstiev a stratil som väčšinu plachosti. Moja práca tiež vyžadovala, aby som reagoval na rôzne druhy situácií. Čím viac úspechov som mal, tým viac mi stúpalo sebavedomie.
Sebadôvera alebo sebadôvera znamená, že viete, že môžete urobiť akúkoľvek úlohu, pred ktorou stojíte. To neznamená, že každú úlohu musíte robiť sami. Znamená to, že tie, o ktorých viete, že ich dokážete urobiť sami, robíte a tie, kde potrebujete pomoc, viete, ako ju nájsť. Sebavedomie je naučená vlastnosť, nie niečo, s čím sa narodíte. Je to sila, ktorá vás posúva vpred a umožňuje vám nájsť správnu cestu uprostred zmätku a chaosu života. Dôvera je nevyhnutnosťou, ktorú musíte mať, aby vám pomohla pri realizácii vašich snov a cieľov.
Všetci máme v sebe silu sebavedomia. Žiaľ, mnohí ho nechávajú nepoužívaný po dlhú dobu, zatiaľ čo iní ho používajú striedmo ako lakomec. Zabudnite na minulé starosti a vybudujte v sebe silu sebavedomia. Keďže nemôžete zmeniť chyby minulosti, nedovoľte, aby pokazili súčasnosť alebo stmavili budúcnosť.
Prvá vec, ktorú musíte praktizovať, je neznášať sa predtým, ako sa rozhodnete precvičiť si sebavedomie. Je veľmi ťažké stať sa sebavedomým, ak sa nemáte radi. Pamätajte si, že rovnako ako všetci ostatní ste sa narodili na tento svet z konkrétneho dôvodu. Premýšľajte o veciach, ktoré robíte dobre. Pracujte na tom, aby ste sa v nich zlepšili. Netrápte sa vecami, v ktorých nie ste veľmi dobrí. Ako veľmi úspešný človek, s ktorým som sa nedávno rozprával, povedal: Prečo tráviť svoj obmedzený čas tu na zemi prácou na veciach, v ktorých nie ste dobrý. Namiesto toho zdokonaľte veci, v ktorých ste dobrí, a najmite si niekoho, kto bude robiť veci, v ktorých nie ste dobrí.
Priemernosť a slabý výkon sú často spôsobené nízkym sebavedomím, ale nie je to niečo, s čím musíte žiť. Svoje sebavedomie si môžete vybudovať tak, že sa budete vyzývať, aby ste konali a niečo urobili. Aj keď máte pocit, že vám chýba sebadôvera, neznamená to, že to ostatní vedia povedať. Budovanie dobrého sebavedomia je úžasná vec a je to oveľa jednoduchšie, ako by ste si predstavovali. Jedným z najjednoduchších spôsobov budovania sebavedomia je robiť detské kroky. Mám tým na mysli stanovovanie si malých cieľov alebo projektov, ktoré musíte splniť. Zakaždým, keď to urobíte v čase, ktorý ste si určili, vybudujete si sebavedomie. Hromadenie malých víťazstiev presvedčí vaše podvedomie, že dokážete, čo ste si predsavzali. Potom presvedčí vašu vedomú myseľ, že máte veľa schopností a vaše sebavedomie porastie. Ak v tom budete pokračovať niekoľko mesiacov, zistíte, že vaše sebavedomie sa výrazne zlepší. S vylepšeným sebavedomím sa môžete pustiť do väčších projektov a cieľov a po ich dokončení bude vaše sebavedomie rásť míľovými krokmi.
Aké ďalšie techniky sú teda dostupné pre každého, kto si chce vybudovať viac sebavedomia? Nemalo by vás to prekvapiť, keď vám poviem, že jedinou najvplyvnejšou osobou na vaše sebavedomie ste vy, presnejšie, vaša myseľ. Pravdepodobne to znie veľmi jednoducho, ale používate svoje vlastné myšlienky na posilnenie svojho sebavedomia a sebaúcty? Hovorte so sebou neustále pozitívne. Staňte sa svojim najlepším priateľom a podporovateľom. Povzbuďte sa, aby ste urobili viac. Blahoželajte si ku každému malému či veľkému víťazstvu. Pamätajte, že len veľmi málo ľudí je úspešných, keď sa o niečo pokúsia prvýkrát. Prvýkrát ste nejazdili na bicykli. Thomas Edison tiež nevynašiel žiarovku na prvý pokus. Trvalo mu viac ako 10 000 pokusov, kým vyrobil prvú úspešnú žiarovku a trvalo to len niekoľko minút. Najväčšou vecou, ​​ktorú si treba zapamätať, je, že nikdy nie ste porazení v tom, čo robiť chcete, kým neprestanete. Donald Trump počas nedávneho rozhovoru uviedol, že je bohatší ako väčšina ľudí, pretože zlyhal viackrát ako väčšina ľudí. V jeho prípade sa však poučil z chýb a skúsil to znova. prečo? Pretože si bol istý, že dokáže urobiť to, čo chce, ak sa bude snažiť. Nelíšite sa od Donalda Trumpa. Urob to, čo urobil. Len to skúšajte, kým neuspejete. Keď to urobíte, vaše sebavedomie stúpne a uvedomíte si, že môžete robiť čokoľvek, čo chcete, pokiaľ sa budete snažiť.
Ďalšou technikou je sledovať iných ľudí. Keď vidíte niekoho, kto stojí vzpriamene a pohybuje sa účelne, sledujte, či vo vás nevzbudzuje dojem, že má veľkú dôveru. Ak áno, duplikujte fyzické vlastnosti týchto sebavedomých ľudí a začnete získavať sebadôveru, ktorú prejavujú.
Jedna vec, ktorú musíte zabezpečiť, aby ste to neurobili, je počúvať ľudí, ktorí sa s vami rozprávajú alebo sa vám snažia povedať, že niečo nemôžete urobiť. Zvyčajne títo ľudia nemôžu robiť tieto veci sami, takže sa snažia presvedčiť ostatných, že to nedokážu ani oni. Ak sa vám stále niečo také deje, vylaďte týchto ľudí a prestaňte sa s nimi stýkať. Vaša vnútorná dôvera sa potrebuje oslobodiť od tohto neustáleho náporu negatívnych myšlienok a vyhlásení od zlodejov snov okolo vás. Vaše obmedzenia sú vo vašej mysli, nie vo vašej realite.
Tu je niekoľko tipov na každodenné cvičenie. Ak chcete rozvíjať a budovať sebadôveru, spojte sa s pozitívnymi povznášajúcimi ľuďmi. Dobrí ľudia okolo vás vám pomôžu vybudovať sebavedomie. Ak si chcete vybudovať sebadôveru, urobte každý deň niečo nové. Každý z týchto malých úkonov vám pridá na sebavedomí a tiež vám spríjemní život. Najsvätejšia vec v živote je sebavedomie, pretože to je tajomstvo všetkých zázrakov. Keď máte dôveru v seba, prebúdzate všetko, čo je vo vás silnejšie, väčšie a lepšie. V dôsledku toho, čím väčšiu dôveru v seba máte, tým viac dosiahnete a dosiahnete. Človek, ktorý pozná silu sebadôvery, kráča po ceste vnútorného rastu a úspechu. So sebavedomím môže človek s priemernými schopnosťami v živote dosiahnuť viac ako ten, kto má výnimočný talent a málo sebavedomia.
Najvyššie sebavedomie je rodným právom pre každého človeka, takže nie je na čase, aby ste si ho nárokovali?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Fotografie India Tamil Sikkim Pondicherry Orissa Nagaland Meghalaya Madhya Kerala Maharashtra Karnataka Tunsang

 Turistický a vzácny fotoalbum krásnych ulíc a miest Indie Fotografie India Tamil Sikkim Pondicherry Orissa Nagaland Meghalaya Madhya Kerala...