utorok 27. decembra 2022

Zistite, čo spôsobuje úzkosť a psychologické poruchy spojené s úzkosťou

Zistite, čo spôsobuje úzkosť a psychologické poruchy spojené s úzkosťou

Zistite, čo spôsobuje úzkosť a psychologické poruchy spojené s úzkosťou

Úzkostné poruchy patria dnes medzi hlavné dôvody psychologických konzultácií u lekárov a medicínskych odborníkov. Príčiny alebo faktory prispievajúce k tomuto stavu sa líšia v závislosti od povahy alebo typu úzkostnej poruchy. Aby sme pochopili mnohé príčiny úzkosti, je dôležité vedieť, že každý typ úzkostnej poruchy sa líši v uvedených faktoroch alebo príčinách a príčiny sa môžu líšiť v závislosti od prípadu.

Existujú prípady, keď si človek, ktorý trpí extrémnym prípadom úzkosti, neuvedomuje svoj stav. Máva náhle záchvaty nepokoja a nervozity. Keď sa to stane, nakoniec stratí koncentráciu na to, čo robí, čo má za následok menšiu produktivitu a kontrolu nad životom.

Hoci sa prípady úzkostných porúch u jednotlivých osôb líšia, základné vzorce každého pacienta sú do istej miery podobné, najmä v rodinách náchylných na úzkosť. Štúdie ukazujú, že väčšina ľudí s úzkostnými poruchami má tiež jedného alebo dvoch členov rodiny, ktorí tiež trpia úzkosťou.

Úzkosť má skutočne mnoho príčin alebo koreňov a stav každého pacienta je pozoruhodne jedinečný. Vďaka tomu je najlepšie vedieť, čo spôsobuje úzkosť, aby ju človek mohol správne liečiť. Postihnutých to pripraví na to, ako zvládnuť záchvaty úzkosti, keď ich nabudúce spustí.

Faktory a príčiny úzkosti

Psychologické poruchy spojené s úzkosťou majú množstvo faktorov, o ktorých je známe, že prispievajú k intenzite a stupňu týchto stavov. V skutočnosti neexistuje jediný faktor, ktorý môže vyvolať úzkosť. Faktory prispievajúce k rozvoju prípadov úzkosti sa často navzájom ovplyvňujú alebo dopĺňajú.

Nasledujú nevyhnutné príčiny alebo faktory úzkostných porúch:

1. Osobnostné vlastnosti

Jedinci, u ktorých je diagnostikovaná úzkostná porucha, sa vždy odcudzujú iným ľuďom, pretože považujú spoločnosť za ohrozujúce miesto. Väčšina ľudí s vážnymi prípadmi úzkosti má nízke schopnosti zvládania a slabé sebavedomie.

2. Životné prostredie

Mnohým najmenej známe prostredie tiež prispieva k vzniku úzkostných stavov. Niektoré bolestivé a náročné udalosti v živote človeka môžu určite vyvolať chronickú úzkosť. Tieto udalosti môžu byť odlúčenie od blízkych, problémy s peniazmi a iné osobné problémy týkajúce sa rodinného života alebo práce.

3. Zložitosť mozgu

Štúdie tvrdia, že určité nerovnováhy a abnormality v chémii ľudského mozgu spôsobujú, že človek je náchylnejší na vznik úzkostných porúch. Vďaka tomu je cieľom väčšiny predpísaných liekov na úzkosť napraviť takéto chemické nerovnováhy v mozgu.

4. Traumatické zážitky

Je tiež známe, že úzkosť sa vyvíja v dôsledku traumatických životných skúseností osoby. Príkladmi traumatických životných udalostí sú manželské odlúčenie, zneužívanie a smrť. Traumatické zážitky môžu byť pre jednotlivca veľmi škodlivé a deprimujúce, čo vedie k rozvoju úzkostných porúch.

5. Dedičné

Štúdie tvrdia, že úzkostné poruchy sú dedičné. Tí, ktorí sú diagnostikovaní s extrémnymi úzkostnými stavmi, majú často v minulosti prípady porúch nálady, zneužívania návykových látok a úzkostných porúch. Ľudia, ktorí sú tiež prirodzene náchylní na stres, sú tí, o ktorých je známe, že majú úzkostné poruchy.

Pre ďalšie sebazdokonaľovanie - kliknite sem

Užitočné aplikácie a programy – odporúčané knihy a webové stránky

Pozrite si najobľúbenejšie produkty a nástroje pre obe pohlavia

Pozrite si domovskú stránku – a ďalšie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Fotografie India Tamil Sikkim Pondicherry Orissa Nagaland Meghalaya Madhya Kerala Maharashtra Karnataka Tunsang

 Turistický a vzácny fotoalbum krásnych ulíc a miest Indie Fotografie India Tamil Sikkim Pondicherry Orissa Nagaland Meghalaya Madhya Kerala...